Airco onderhoud

Airco Onderhoud

Airconditioning is een fijne luxe waarmee de meeste moderne auto’s zijn uitgerust. Vooral tijdens warme dagen kunnen we niet meer zonder koele lucht in de auto. Tijdens de zomermaanden wordt de airco dan ook vaak gebruikt, waardoor onderhoud aan uw airco geen overbodige luxe is.

Verleng de levensduur van uw airconditioning

Wat niet veel bestuurders weten is dat de airco ook onderhoud nodig heeft. Iedere airco verliest ongemerkt koudemiddel: jaarlijks tot 8%. Dit heeft tot gevolg dat de airco niet goed meer werkt. Er kan zelfs schade aan de compressor ontstaan en dat kan u een dure reparatie opleveren. Door een regelmatige controle aan uw airco behoudt deze zijn capaciteit en wordt de levensduur verlengd.

Onderhoudsbeurt voor de airco

Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Of ruikt de airco muf als u deze aanzet? Neem dan contact op met Koops Autoschade, ook als u nooit eerder een airco-check heeft gedaan, is het van belang dat u deze regelmatig laat nakijken.

Tijdens de airco-check wordt de staat van de installatie en de droger gecontroleerd, het aircosysteem leeggehaald en afgevuld en er vindt een grondige inspectie plaats. Wij adviseren u om uw airco in het voorjaar te laten controleren, voordat de zomerse warmte aanbreekt.