Auto uitlijnen

Uitlijnen van uw auto

Veiligheid en duurzaamheid zijn voor u als automobilist belangrijk. Het is daarom verstandig om uw auto regelmatig te laten uitlijnen. Met een uitgelijnde auto kunt u veiliger de weg op en maakt u minder kans op ongelukken. Bovendien gaan uw banden langer mee als de auto is uitgelijnd.

Wat is auto-uitlijning precies?

De wielen van uw auto zijn in nauwkeurig bepaalde standen geplaatst. Zo rijdt uw auto prettig en veilig en slijten uw banden minimaal. Na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan, omdat u bijvoorbeeld door een gat bent gereden of een stoeprand hebt geraakt. Ook bij een aanrijding kan uw wiel een klap hebben opgelopen. Uw auto wordt daardoor minder koersvast en dus minder veilig. Daarnaast slijten de banden sneller wanneer de auto niet is uitgelijnd.

Laat uw auto jaarlijks uitlijnen

Koops Autoschade adviseert u de uitlijning minimaal één keer per jaar te laten controleren. Wanneer u zelf merkt dat de auto naar een kant ‘trekt’ of zwaarder stuurt, dan kunt u contact opnemen met onze garage in Borger. Het is ook tijd om uw auto uit te laten lijnen als de banden aan de binnen- of buitenkant sneller slijten dan gebruikelijk. De wielen zijn daardoor eerder aan vervanging toe. Bovendien neemt de rolweerstand van uw auto toe, waardoor u meer brandstof verbruikt; dat zijn natuurlijk overbodige kosten.